Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравличен филтър, кормилна уредба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
    Ако обаче трябва да се сложи, при това само един филтър, аз бих избрал да сложа такъв преди или след помпата, а не на измисленото място на картинката.......
    Който няма акъл да мисли, търси чужди писания.

За хората, които имат проблеми с разбирането на прости изречения повтарям (преписвам) това, което вече написах в пост № 20 от темата:

Ако някой все пак реши да си монтира такъв филтър........

Това означава, не просто някакъв филтър а точно дискутираният.

Иначе Гайдаров и двете места, които посочваш за правилни според себе си са погрешни на базата на двата извода, които следват от схемата.

Погрeшни са, защото в участъка преди помпата в системата има под-налягане а след помпата налягането пък е доста по-високо сравнено с мястото, което посочих аз.

Накратко - опитай пак. Консултирай се с лордове и други велики капацитети. Очевидно и познанията ти по хидравлика са крайно повърхностни.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:40.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:09.

Comment

Ще коментирам само последното ти изречение - знаеш, че не изпитвам удоволствие от това да коментирам постовете ти и по принцип избягвам да го правя.
        Алфисте-идеалист, аз всъщност съм напълно съгласен с теб, че познанията ми по хидравлика са крайно повърхностни. Но какво можем да направим само двамата с теб срещу толкова много хора, фирми и въобще факти, които твърдят обратното?
        След като сам стигаш до някои верни изводи, помисли и върху това, че за опонираш на някого не е достатъчен само хъс. Трябва и ако не друго, то поне логическо мислене.

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:49 ----------

.... но тъй като от доста места са ме убеждавали, че разбирам от хидравлика.......
        Очевидно доста са те убеждавали.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:09.

Comment

Алфисте-идеалист, хайде да е за последно, поне в тази тема, че само в спамове ме вкарвате.
            Смяташ ли, че ако толкова много точно ти се отличаваше с логическо мислене, щеше да ставаш за смях толкова често? Включително и в тази тема. Лорда добре ти го каза - инженерното мислене не е за пренебрегване. Дерзай и може след десетина години да почнеш да схващаш. Виждам, че поне желание и амбиция имаш. А това не е за подценяване. Добро начало си е.
            Просто се забавлявай как някой аматьор се прави на велик пред други аматьори и те припадат от възторг
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Според мен филтъра трябва да се монтира на маркуча, който се връща в казанчето. Ако се монтира на маркуча, който излиза от казанчето по пътя на логиката ако филтъра се запуши, няма да стига масло до помпата ( в тоя маркуч маслото слиза на самотек до помпата ), помпата ще се прецака. Ако се монтира на маркуча за високо налягане, който е между помпата и рейката, при частично запушване или запушване разтоварващият клапан на помпата ням да си върши коректно работата, тъй като запушеният филтър ще увеличи налягането в маркуча и клапана ще разтовари.
              Аз също не съм виждал такъв филтър при 156, 166, 147, 145, 146..... Мисля че помпите им са достатъчно безпроблемни и затова не е монтиран такъв филтър.
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Нещо не са ви ясни тези помпи.
                Пише ли колко микрона е този филтър или ей така само да има филтър.
                Филтъра е безмислен общо взето. Някой се е сетил, че може да направи пари от такъв филтър и ето ти го филтъра.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:20.

Comment

То се видя на кого не са му ясни.

Иво, само ще добавя към това, което каза, че течността от казанчето не постъпва на самотек в помпата а бива засмуквана. За останалото сме на едно мнение.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:20.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    То се видя на кого не са му ясни.

Иво, само ще добавя към това, което каза, че течността от казанчето не постъпва на самотек в помпата а бива засмуквано. За останалото сме на едно мнение.

Да, грешката ме моя - така е!
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                      Да, грешката ме моя - така е!
                      Това не е грешка- това е незнание как работи.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Е, значи вече научих как работи благодарение на колегата Ecotronic.
                        sigpic

Comment

...
                          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:10.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                            Е, значи вече научих как работи благодарение на колегата Ecotronic.
                            Браво. Обърнах ти внимание на това преди той да ти го обясни подробно.

Comment

А тогава защо във всички учебници по хидравлика се препоръчва по възможност да се монтират филтри както преди помпата, така и след помпата?
                              Това не е и само книжна философия, така е и на практика при високотехнологичните хидравлични системи.
                              Ясно е защо - защото помпата е един от най-важните, а и скъпи компоненти на хидравличната система.
                              А за високото налягане след помпата си има специални филтри, създадени за работа под високо налягане.

Ок, спор няма ама за какви високо технологични и скъпи хидравлични системи говорим в момента бе хора? Всеки сам може да прави каквото си реши, който иска на всеки маркуч може да си сложи и по два филтъра, въпросът е колко е финансово обосновано при положение че специално за нашите автомобили, за които говорим ( без 159 и производни ) хидравликите не са толкова проблемни.

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

Обърках се с капачката на резервоара и рамото на дясната чистачка.

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:46 ----------

Браво. Обърнах ти внимание на това преди той да ти го обясни подробно.

sigpic

Comment

...
                                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:11.

Comment

Working...
                                X